första inflyttningspresenten... Och jag ha...

mms_img10863 (MMS)

första inflyttningspresenten... Och jag har knappt hunnit flytta in. Håller på att packa upp mitt liv för fullt, men har hunnit ta en liten paus och blivit bjuden på middag å fått en söt gåva av mina fina grannar. Systrarna O,Emy och Ida.Hur kul å mysigt är det inte att bo bredvid sina vänner? Ska fortsätta med uppackningen.


Kaos i rummet! Håller på för fullt att pac...

mms_img60427 (MMS)

Kaos i rummet! Håller på för fullt att packa och greja. Imorrn går flyttlasset. Jag kommer nog vara lite inaktiv då jag inte riktigt har dator. Ha de trevlig helg!


To catch a dream...

Minns ni mitt inlägg. Vilken nyfikenhet den gav. Roligt att ni blir så engagerade, mina söta läsare. Jag kan avslöja att det inte är någon hemlis i sig. Det handlar mer om en dröm, om att kämpa för något man älskar. Ibland är motvinden lite för hård och då orkar man helt enkelt inte cykla uppför det den där jobbiga backen. Och speciellt inte om man testat så många gånger förr och bara kommer halvvägs för att sedan ändå få hoppa av sadeln och gå resterande bit . Hänger ni med? Haha, jag och mina metaforer.

Det hela handlar om en dröm jag har haft ett bra tag, men som legat sådär vilande någonstans i bakhuvudet. Emellanåt tar jag fram den, när det är lite tufft och själen är lite sådär skral. Allt som oftast har en vind blåst förbi och väckt mig från drömmen och ruskat om mig så att jag åter landar i verkligheten. Den ligger numer i säkert förvar långt in i hjärtat och bland minnena, där det är tryggt.

Nu låter jag väldans sentimental, men detta betyder så oerhört för mig. Och jag tror att om man varit i en situation likt min, så förstår man nog. Jag har ju berättat så många gånger förr, att jag har idrottat och tränat så långt jag kan minnas. När jag var ungefär 2 år fick jag mina första par joggingskor. Dessa sprang jag glatt i. Vid 4 års ålder fick jag världens finaste lilafärgade BMX-cykel. Tror ni jag kämpade som en dåre för att lära mig cykla på 2 hjul? När jag fyllde 5 hela år fick jag mitt första par rullskridskor. Ni vet sånna där 70-tals, som såg ut som ett par tygskor fastsatta på 4 tjocka plasthjul i neonfärg, inte sådär på raken som dagens inlines, utan de bildade mer en fyrkant. Dessa byttes snart ut mot ett par inlines, för de där 70-tals grejjorna var ju ingen hit. De gav ingen fart och ingen adrenalinkick :)

I alla fall så förälskade jag mig i mina inlines. Varje vår/försommar när min födelsedag inträffade önskade jag mig ett par nya. Jag vet inte hur många par inlines jag har avverkat under mitt liv, men det är många kan jag lova. Jag har följt med när plasthjulen byttes mot gummihjul, när de stora terränghjullagren kom, hur plastskon byttes mot insättssula och slutligen den där skon som skulle sitta som ett smäck och hade dämpning. Det var någon gång under tidigt högstadie jag införskaffade mig mitt första par riktigt proffsiga inlines. Dessa inlines har burit mig så mååånga 100-tals mil. Jag ägde ingen cykel under hela min tonårstid, för det räckte ju med inlines vart de än bar mig. Jag älskade att åka långt, så långt att bena darrade när man slutligen bromsade in de sista 10 metrarna innan man kunde kliva av inlinesen. Fötterna var lite ömma, ni vet sådär som det känns efter en kväll på klackar. Det var som att jag hade befunnit mig i himlen för att slutligen landa på jorden. Och det bästa av allt var soliga sommardagar, när jag åkte hela vägen ut mot strandpromenaden för att åka på den där raka nylagda svarta asfalten. När solen smekte ens svettiga ansikte och brände på hjässan. Att känna den salta vinden susa förbi. Det var frihet för mig. En stund där jag kunde släppa allt och drömma mig bort. KENTs musik dunkade på medan jag rullade på, km efter km. Precis lika underbart som att åka runt på ett par inlines är att ta en löprunda i skogen. Eller i havet. Få njuta av naturen på nära håll. Att pressa sig själv för att klara lite längre sträcka eller bättre tid.

Vet ni varför detta är en dröm och inte min verklighet? Jag var med om en liten olycka för några år sedan.  Jag lyckades slita sönder min fot och delar av hälsenan hela vägen upp mot vadmuskeln. Jag kunde inte gå på flera månader och kämpade för att kunna cykla och gå ordentligt igen. Jag fick en dom om att jag aldrig någonsin kommer att bli 100% bra igen. Och sedan dess har det inte gått så bra för mig, att varken springa eller åka inlines. Varje år ger jag löpningen ännu en chans till och river upp skadan igen. För två år sedan gav jag upp hoppet om att kunna åka på ett par inlines igen och slängde mina inlines bland soporna. Jag minns min hur jag försökte att springa några månader efter min skada. Jag rev upp skadan igen. På rehabilitering igen. Men så en sensommardag var jag ute på enlöprunda. Jag minns de salta tårarna som rullade nedför mina kinder när jag kom i mål. Ynka 3 km, men det var stort för mig. Jag hade tejpat foten hårt, hårt för att klara. Men när tejpen togs av för stretching så gjorde skadan och smärtan sig påmind. Nu är våren snart kommen, hoppas vi i alla fall. Jag ska banne mig klara det här. Först ska jag bara ha råd att köpa på mig ett par nya löparskor och nya grymma ortopedinlägg. 3200 kostar ett sådant kalas ungefär. Svider i kontot, men det kan det nog vara värt!


Är ni med och hejjar på mig? Att jag ska orka springa mer än 3 km utan att få ont? Att kanske en dag våga på mig ett par inlines igen? Kanske att jag till och med kan springa en halvmara en vacker dag.

http://prylzonen.se/wp-content/uploads/2009/07/Adrenaline-junkie-skates-530x351.jpg

Bildens webbplats: prylzonen.se


Vecka 8 to-do-list

Onsdag: Räkneövning+inlämning 13-15
Skriva klart ett arbete som jag knappt har börjat på.
Jaga sponsring till innebandyturnering i mars.
Plugga inför tentan.
Packa ned resterande kläder inför flytt.

Torsdag: Plugga inför tenta (Jag är sååå körd!)

Fredag: Tenta.
Titta ut och förhoppningsvis hämta ut prylar från försäkringen (stölden i höstas).
Träna i Lund.
Jaga bananlådor för att kunna packa ned mitt liv!
Rensa bland alla papper och böcker samt packa.
Packa ned allt som finns i mitt nuvarande rum.

Lördag: Padel 11-13 om det är någon trevlig själ som vill hänga på.
Kolla ute i garaget och checka av bland alla saker jag hade sen mitt förra hem.
Handla lite bassaker som behövs när man är nyinflyttad.
Packa ned det sista.
Festiskväll med Fia.

Söndag: FLYTTA! Vi ska inom 4 hinna köra till min bror Hasse, plocka upp honom samt hämta en säng och en möbel. Packa in hela mitt liv från Malmö och sen köra till Lund. Lasta av, packa av och köra tillbaka hem och lämna släp och bil.


Som sagt, om det är någon ande eller så som sitter inne med en önskning till mig är ni välkomna att höra av er. Jag önskar som sagt 50h/dygn i resten av veckan!

Spaghettiben...

Det kändes så nu på morgonen när jag skulle stiga upp. Tränade på gymmet igår med Josse. Dryga timmen hann vi med. Lagom start för mig efter en långdragen förkylningsperiod. Jag körde på ben & rumpa. Och så hittade jag en av mina absoluta favoritmaskiner. Man sitter i en ställning och pressar iväg sig med fötterna mot en platta. HImla bra träning för rumpa och lår.

Uppvärmning: snabb gång 6 km/h i 8% lutning 10 min på löpbandet

Cross: 20 min, började på level 10 första 5 min. Höjde en level i taget varannan minut. sista fem minuterna höjde jag till level 17 och kämpade som en dåre.

Innerlår:
50 kg 15*5

Lår/rumpa: 50 kg 15*5

triceps: hantel 7 kg 15*5

Avslut: löpbandet. Började med lätt löpning i 7.5 km/h i 2 min. Ökade till 10,5 km/h i 5 min. Sen var träningstiden ute :)

Arg som ett bi...

BajsAPAhelvetesSkit! Förlåt för mina ovackra uttryck. Jag måste bara få detta ur systemet. Jag har suttit och stresspluggat med jämna mellanrum senaste dagarna, då jag har en tenta i ekonomi kommande vecka som en 4timmars "dugga" i ett obligatorisk ämne, samtidigt som jag har fortlöpande inlämningar och projektarbeten So far is fine. Jag är teknologstudent för er som undrar, inget ovanligt med flera tentor, inlämningar osv på en och samma vecka. Jag har varit inställd på detta och ekonomitentan är inget jag prioriterar, men det är något jag vill få överstökat. En extrakurs jag tog för det är bra mycket lättare poäng än vissa kurser jag har uppe på LTH. Jag har hela tiden varit ställd på att tisdag, då gäller det. Skulle kolla opp salen nu, nämen tjena! Tentan är flyttad till fredag, samma dag som min vattententa. Amen för bövelen, vad är ekonomers problem med planering? Det är andra gången den här tentan är flyttad och KROCKAR! Visst att övriga delar av universitet inte kan lägga in sina planeringar enligt våra mer strukturerade läsperioder som pågår i 8 veckor i taget. 7 veckors studier, 1 veckas tentaperiod. Men om man nu lägger ut på schemat sedan flera veckors tid, MINST, så ska väl ändå planeringen hålla hela tiden ut? Om inte, i alla fall att man har åtminstone 2-3 veckor för att ställa om. Helt stört är detta, det är sånna här saker som får mig att tappa motivationen. Jag har stakat ut en planering för vårterminen fram till påsklovet, nu måste jag planera om och prioritera. Funderar seriöst på att ta denna förbannade tenta i början på juni när alla kurser ändå är avslutade. Men tänk så har jag fått sommarjobb då? Nä, är duktigt förbannad nu. Och nu är jag så arg att jag inte kan sova. SUCK!

Förlåt er ekonomer som läser min blogg. Jag har generellt inget emot er, men det är sjukt irriterande att detta sker på universitetsnivå. En gång är ingen gång, men nu får det vara nog, eller vad säger ni?

Ready to combat...

Jag har just avverkat en traditionell familjekväll med tacos och tv-kväll framför "minuten". Känner för att höja aktiveringsnivån. Hittade just en video på Bodycombat® 46. Får se hur mycket jag orkar med tanke på min låga aktiveringsnivå senaste tiden.



Veckans tummar...

Det har varit extremt lite träning, nästintill obefintlig faktiskt och kosten har varit botten. varför? En tråkg förkylning som satt sig i hals & luftrör. Veckan började med ont i halsen, hosta och heshet. Skitbra när man ska utföra grupparbeten och intervjua folk till en studie. Så veckans tema för mina tummar går i hälsans tecken.



Eftersom jag inte tränat i veckan, så har jag haft ca 10 timmar extra över till annat. Dessa timmar har lagts på sömn, vila och plugg. Välbehövligt kan jag säga. Och den bästa medicinen är att jag har utnyttjat min fria tid till att gå långa promenader i solen. Hur underbart som helst!



Dumma förkylning. Den gör mig matt och allmänt seg. Vilket har lett till ett koffeinberoende i veckan för att orka hålla ögonen öppna. Utan träning har jag känt mig sprallig och rastlös. Utan träning så får jag ett sådant sötsug som jag annars inte har.


Men som vanligt börjar en ny vecka imorgon. Och vilken vecka säger jag. Det kommer krävas en hel del av mig för att klara av veckans prestationer. Som sagt, om jag får önska mig något så önskas 50h/dag i en hel vecka :)

Det snurrar i min skalle...

Oj, vilken intensiv fredag. Känns märkligt att det är helg redan. Veckorna rusar förbi så snabbt att man knappt hinner med.  Idag har jag hunnit med plugg, ett antal koppar kaffe, ringt en massa samtal, fixat med olika kontrakt inför flytten. Jösses, snacka om beslutsångest när man ska sitta och välja elbolag, fast pris eller rörligt? Bredband - mobilt eller trådlöst? Det snurrar i min skalle haha. Det var i varje fall skönt att få det fixat och avrunda fredagen med god mat, lite rött vin och bästa sällskapet.

Nu borde jag gått och lagt mig sedan länge, men jag insåg nyss att det är drygt en vecka kvar tills flytten. Under en och samma vecka har jag tenta, studieanalys, enskilt projekt, korrekturläsning, kamratgranskning. Och sa jag flytta? Då ska det packas, städas, grejjas. Hoppas att jag får 50 h/dygn hela nästa vecka, så att jag kan klämma in lite träning. Min kropp skriker efter adrenalin & endorfin som är icke stressrelaterat!



En bit morot...

Det händer så himla mycket roligt och positivt i mitt liv just nu. Det var riktigt länge sen jag kände mig så här glad och motiverad. Jag förstår att många blir nyfikna på min lilla visit på en resebyrå, vad det är för en litet projekt jag har på G och vilken flytt? Vi tar en sak i sänder.
  • Om ni minns, så letade jag för lite sedan efter en flatmate. Det är för att jag har fått en större lägenhet i Lund. Det ska bli himla spännande att bo tillsammans med någon, lite som ett minikollektiv :)
  • Det lilla projektet jag har är inte så hemligt egentligen.  Det handlar snarare om motivation och "chase that dream" Jag kommer med ett inlägg om det inom snar framtid, så håll utkik.
  • Min lilla visit på resebyrån handlar inte om ett sommarjobb som reseledare. Inte heller om någon tänkbar språkresa. Nä, det är helt enkelt så att jag planerar mitt livs äventyr just denna sommar. Så jag har lite att jobba med. Inom 5 månaders tid ska jag för första gången på flera år inhandla en snygg bikini till en snygg Camme. Jag har en del att jobba med, mitt självförtroende allra mest. Det där med att fixa en snygg mage, och schyssta lår, det tror jag att jag klarar av galant. Hey, jag har ju faktiskt gått ned drygt en halv jeansstorlek, nästan en hel tröjstorlek och blivit större på en del ställen - mer muskler på armarna :) Detta på bara 2 månader. High fives. Kan jag så kan du!
Förresten, nu lät sista punkten himla dum. Det är givetvis inte så att jag förespråkar att man ska rasa i vikt och få en pinnsmal kropp. Det hoppas jag att ni har förstått, att jag är emot dessa märkliga genvägar och konstiga kroppskomplex. Jag menar bara på att jag ska lära mig att tycka om mig själv som jag är. Mycket av ens utstrålning och charm kommer faktiskt från insidan. Det är inte något jag bara säger, det är faktiskt så. Jag har inte köpt någon bikini på flera år, för att jag har skämts lite för min egen kropp. Helt ärligt, varför ska man bry sig om vad andra tycker och tänker? Det är ju faktiskt jag själv som ska leva med min kropp, så länge jag inte gör den illa så ska man ju vara nöjd. Visst?



En dag i stormen...

Efter skolan skulle jag som sagt bege mig mot malmö för ett litet möte på en resebyrå. Magen kurrade en väldans innan jag hann gå på bussen, så jag gick raka vägen mot bästa matställe med ordentlig sittplats. Komiskt nog var detta Jensens Boefhus, haha jag börja att bli stammis. Lite underligt var det att sitta själv på en restaurang, men jag hann pricka av en massa planering och saker som behöver göras. Sedan gick jag in om en inredningsbutik och några få klädbutiker som låg på vägen till resebyrån.

Hörrni, jag tror jag har gått och blivit shoppingberoende. Åh, så himla mycket fint det finns som jag vill ha och det bästa av allt är när det är massa rea :) Hittade en mörkgrå kavaj & svarta kostymbyxor och ett sött litet läderarmband. Hujjeda mig, nu kommer min gamla klädstil sakta men säkert tillbaks. Jag är en sådan typisk "tant-tjej". Jag älskar enkelt, men välklätt. Och kontot älskar att jag betalade 317kr istället för 1897kr. Bra deal!

Koffeinkick...

Sitter vid skrivande stund på Studiecentrum i Lund, uppe vid Lth. Jag har knappt hunnit äta idag. Mycket dåligt av mig! Istället har en redbull och några vindruvor slunkit ned. Och nu sitter jag med en kopp kaffe för att värma mig. Herrejösses vad kallt det är idag. Snart ska jag ta bussen in mot Malmö och besöka ett resebolag. Jag känner mig frisk, men är lite småseg. Blir nog ingen träning ikväll, men kanske en långpromenad om jag klär på mig rejält. Vi får se om jag hinner. Hörs ikväll!


Just idag är jag stark...

Såhär på kvällskvisten så är det underbart att kunna gosa ned sig i soffan med en kopp thé och filosofera. Det var inte alls länge sedan jag tyckte att livet var ett hopplöst fall. Ingenting gick min väg, motivationen låg på botten och självkänslan? Ja, den försvann någonstans på vägen.

Idag känns allt enligt min väg. Jag har kopplat bort all dålig energi. Jag fokuserar på mig själv och de jag håller kärt. Det känns verkligen roligt i skolan och även om det finns jobbiga stunder så tar jag mig igenom det. Istället för att energin ska gå åt för att ställa tentaångesten åt sidan, så tar jag och lägger energin på pluggstunder. Lättare sagt än gjort, men oftast är man faktiskt sin största utmaning. Flytten till Lund närmar sig med storm. Om ynka 11 dagar håller jag i nycklarna till mitt nya hem. Träningen har gått sådär, men jag tänker bara positivt och vågar snart drömma om något som jag älskar över allt annat, något jag på väldigt länge inte ens vågade hoppas på. Vi får se vart det bär, men jag lovar att berätta när stunden kommer. Det finns helt enkelt så mycket stort att se fram emot och jag har världens finaste vänner som tror på mig, som peppar mig och kanske utan er vetskap ,men ni betyder oerhört för mig <3

Just idag är jag stark


Pádel

I lördags var jag och Fia på öppet hus för en ny sport i Sverige - Pádel Vi steg in i en lokal som låg mitt i ett industriområde. Det var himla kallt, förutom ett litet bås som var uppvärmt. De ligger i starten och kan tyvärr inte värma hela lokalen på en gång. Förståeligt. Sporten är väldigt stor i Spanien och överlag en väldigt stor sport i spansktalande länder. Den härstammar från Mexico och det sägs att det var en tennisspelare där som tröttnade på att jaga bortsprungna tennisbollar och byggde stora höga väggar runt om planen. Han drog med sig sina rika tenniskamrater och sedan har Pádell utvecklats mer och mer. Numer är den en blandning av tennis och Squash. Himla roligt hade vi, trots att ingen av oss är särskilt begåvade i racketsporter. Det är inte lika intensivt och snabbt som squash, något lättare än tennisen då racketen väger mindre och är kortare, fast man får röra sig lite mer och får tillbaka bollen oftare än i tennisen eftersom man kan spela med väggytorna också.

Har ni vägarna förbi Malmö någon gång så tycker jag att ni absolut ska ta er en sväng in om för att testa på padél!
Klicka här så kommer ni direkt till hemsidan



Bildens ursprung: unirioja.es


Veckans träning...

Jag har dragit på mig en miniförkylning som sitter i hals & luftrör. Och jag blir ju så sprallig, men jag har lärt mig att inte gå och träna när jag är lite så halvkrass, slutar bara med skyhög feber och att jag mår ännu sämre. Bakläxa från i julas när jag inte trodde att det var någon fara.

Så i veckan blir det mest lugna promenader och förhoppningsvis är jag bra i slutet av veckan så att jag hinner n¨got träningspass.

Veckans tummar...

Vilken härlig blandning av träning, onyttigheter och skoj jag har varit med om denna veckan. Viktnedgången har varit sådär. Väldigt mycket svängningar, lite upp och ner på grund av min onda mun/tunga och så klart på grund av att jag har unnat mig en del denna veckan. Inte att förglömma att det är minst lika viktigt att leva ut som att leva sunt. Bara man hittar en bra balans. Jag har börjat känna förändringar på kroppen, mer på vissa ställen än andra. och inte minst har mina vänner och familj börjat se lite skillnad. Så otroligt kul och motiverande. Och gud vilka fina komplimanger jag har fått, både här på bloggen och i verkliga livet. Det ger mig verkligen så mycket energi och pepp inför att faktiskt kämpa lite till, och lite mer. Tack kära ni! Veckan tummar handlar förstås om motivation...



- Fina vänner och familj som kommer med helt underbara komplimanger när det är tungt och motivationen inte har varit på topp denna veckan. Tack fina ni. Det ger så mycket att ni tror på mig. Och jag har fått stega upp en snäpp med min självkänsla. Kända mig trots allt otroligt vacker igår trots att det inte var något speciellt jag hade på mig. Bara en svart liten klänning i storlek 36 som satt ännu lösare om överkroppen än den gjorde när jag köpte den för snart 2 år sen!



- Precis som livet bör vara så kommer motgångar ibland. Den onda munnen och tungan får tummen ner ända till botten. Jag som nyss kommit in i en himla fin balansgång med mina matintag som frukost, mellis, lunch osv, måste börja om på rutinerna igen. Man tappar motivationen en aning, men det är inget att hänga läpp för. Imorgon är en ny dag och en ny vecka med nya utmaningar väntar.


it's all about the hair...

Vilken härlig helg det har varit. Varje morgon har jag vaknat till solens värmande strålar. Nästan så att man blivit bortskämd med det underbara vintervädret. Det har varit en fullspäckad helg med mycket fest och jag har haft så himla roligt. Igår, så kände jag mig himla snygg dessutom och vilka fina tjejer jag har till vänner då som skämmer bort mig med fina komplimanger. Hoppas att ni har haft en lika fin helg. Jag tänkte för en gångs skull lägga in en bild på mig. Kände mig så fin i håret igår och var förstås tvungen att ta en egobild.

Hemligheten bakom mitt snygga hår är:
*klipp inte dig på ett halvår
*använd bra hårprodukter, som shampoo & balsam och gärna hårinpackning 1-2 ggr/vecka
*Vira in nytvättat hår i en turban och låt det torka ett tag.
*kamma ut håret och spraya in lockspray och gärna någon mousse som formar.
*sätt upp håret till en knut - lockbildande.
*föna håret med huvudet mot marken, först med knuten kvar och sen med utsläpp hår.
*smeta in lite glansolja och vänd huvudet nedåt och spraya in så mycket hårspray du bara kan.
*lägg en fin bena. Lite mer hårspray för stabilitet.
*dra över håret till ena axeln. spraya lite till
*tadaa... klart :)


Visst har jag fått himla långt hår och checka in vilka tjusiga lockar jag har!


Partyweekend is on...

Tjohej!
Jag har längtat ihjäl mig efter denna helgen hur länge som helst. Och inte längtar jag mindre när jag är ledig från jobb och är klar med mina inlämningar i skolan i tid. Till och med lite före vilket innebär en helt fri helg. Wihoo!
Ikväll ska jag äta middag på Restaurang & Café Mikaí i Lund med megamixlaget. I december var jag med i ett årligt återkommande arrangemang för nationerna i Lund. Vi skulle tävla i Innefotboll, innebandy och volleyboll om vilken nation som var bästa idrottsnationen. Många lag var sjukt seriösa och hade värsta uttagningen inom varje sport. Vi på Malmö Nation lattjade och kammade hem andrapriset - vilket var en middag för hela laget på just Mikaí. Vi valde att välja en avsmakningsmeny som kocken tagit fram. Ska bli spännande. Efter middag blir det fest av något slag. Ryktena säger Tegners...

Imorrn förmiddag ska jag och Husmus (Fia) bege oss till Malmö Padelclub. Det är en ny racketsport som hittat till Sverige, mer om det när jag testat på det :) På kvällen kommer sötaste Emy hem till mig och vi ska äta en liten minimiddag i form av Antipasto - Italiens motsvarighet till Spaniens Tapas. Vi ska förpeppa inför Stinas 25-års fest med lite bubbel innan vi möter upp resten av gänget. Senare under kvällen är det tänkt att bästaste Fia ska komma förbi på förfesten och vi ska tillsammans hela tjejligan bege oss ut och utforska malmös nattliv. Alla klackarna i taket och rakt in i kaklet så det så!

Nu ska jag hoppa in i min nyfunna svarta blåsa (den som återvänt i min ägo efter typ ett år), sminket ska på och jag ska klämma in mig i min vinterkappa från typ 1999 eller något. Ja, den är lite tight men min vanliga jacka blir ompysslad!

vi hörs när vi hörs. ha en loveli fredag loves

Krängardag...

Jag fick en pik om det här med varför jag inte kunnat äta. Det vet ni såklart inte. Jo, men jag fick blåsor i mun & tunga (biverkning av medicin) vilket gjorde att jag levde på vätska och barnmat fram till just igår eftermiddag. Och jag har nog tagit igen maten dubbelt upp. Vet ni, idag lunchade jag & Josse på Jensens och nu ikväll krängde vi i oss en massa. Det blev italienskt mat, minichokladbollar, riktiga popcorn, en och annan godisbit. Men det får man göra ibland. Denna helgen kommer det bli mycket fest och vin :)


Träningsvärk...

Åh jösses, jag har aldrig någonsin tyckt att combat varit så jobbigt som igår. Det koncentreras ju mycket ben/rumpa samt axlar på just denna combat koreografi. Vart har jag inte värsta träningsvärken om inte just där? Haha, jag gör det då inte  lättare. Värmde upp med snabb gång på löpbandet, i 8% lutning och avslutade uppvärmningen med att springa.

Annars då? Munnen & tungan mår mycket bättre. Igår åt jag riktig mat och som jag åt då. Var ju hur hungrig som helst haha... Nä nu blir det lite styrka här hemma innan det är dags att bege sig till stan för lunch och shopping med josse :)


Helgen vecka 5...

Jag har ju helt glömt bort att berätta om min fullspäckade helg som var hur fantastisk trevlig som helst.

Helgen började med att jag fick spontanbesök av bästa Husmus. Sedan bar det mot Lund där jag blev bjuden på en mysig fredagsmiddag hos min blivande roomie. Det bjöds på hembakad italiensk pizza med två olika fyllningar. Och vi firade oss och lägenheten med att skåla med italienskt bubbel så klart. Om ni inte har förstått det nu, så kan jag berätta att min roomie är italienska. Sedan begav jag mig mot Helsingkrona nation för att fira Söta Helen som fyllt 25. Det var en trevlig förfest i hennes korridor som slutade med spontanutgång på nationen. Och där fann ju min fina, söta, underbara Emy mig <3 Och nästan hela tjejligan samlade utan min vetskap. MYS!

Efter alldeles för få timmars sömn så var jag hur pigg som helst. Blev en jobbdag/kväll och sedan var det till att fixa till sig snabbt innan jag skulle fira Anna & Danne som blivit 25 år. Min fina vän J.O landade på svensk mark för drygt en vecka sedan och det var ett kärt återseende. Och så klart var resten av ekonomikillarna där och som vanligt är det hur skoj som helst. Lite synd att jag missade själva suprisen, för festen var främst anordnad åt Anna av hennes Sambo Danne och hennes tjejkompisar. Kul initiativ :)

Söndagen var jag trött kan jag lova. Det var dags för familjen att samlas hemma hos mammsen och fira det asiatiska nyåret (jag vet, vår familj är några dagar efter). Massa god mat, massa mys. På kvällen var det dags att bege sig till Husmus . Vi bakade lite chokladbollar, drack gott thé och massa god fika. Vi snackade skit och tittade på solsidan. Helgen kunde inte ha slutat bättre. Som jag har saknat våra mysiga théstunder.


come on and hit it...

Hej hej!
Google Chrome & Blogg.se är inte så bra vänner, därav den dåliga uppdateringen. Nu har jag en explorer som lever sitt egna liv. Suck alltså.

Nånå... tänkte berätta att min rumpa och baklår känns som sega köttstycken, eller något sånt :) Tränade Box igår, Josse parade ihop sig med vår tredje träningskamrat Stina och jag blev ihopparad med en annan tjej. Det var en ny instruktör, Patrik,  han körde på så hårt att några stycken lämnade salen för att de var totalt slut efter en halvtimme. Och två killar var helt slut efter övningarna att de fick säga till att det var byte. Jag är glad att min sparringkollega inte var lika uthållig som jag, för då hade jag antagligen svimmat av trötthet. Det var inte lika mycket adrenalin, utan Patrik körde nog mer som om det vore en vanlig boxningsträning. Kul var det, sjukt jobbigt. Och det känns rejält i armar och ben och rumpa :)


veckans träning...

Måndag och åter en ny vecka. Efter en vecka "ledigt" har jag nu krafter att köra på hårt! Får se om jag hinner med alla pass jag har planerat in. Jag brukar oftast landa på ungefär lika många pass, men ibland har jag inte alls kört enligt planering utan har tränat något annat som verka kul! :)

Måndag: Box 55 min, Malmö

Tisdag: Powerwalk eller lite styrka & stabilitet hemma

Onsdag: Bodycombat®, Malmö

Torsdag: Box 55 min

Fredag:  vila

Lördag: Promenad och Padel (ny racketsport)

Söndag: Handboll & Basket

veckans tummar...

Jag vet, jag har varit sämst på att uppdatera senaste veckan. Sorry för det. Har varit fullspäckat, kludd med den lånade datorn osv. Men men, idag är det söndag och åter dags för veckans tummar. Det har varit mycket shopping, kläder och liknande senaste tiden. Jag märker hur kroppen förändras, både positivt och negativt. Så kläder & kropp är veckans tema.



- Hitta gamla kläder som helt plötsligt passar. Det är som att shoppa nytt utan att det kostar :) Jag hittade i helgen ett par jeans jag köpte på Only för säkert 3 år sedan, de sitter perfekt numera och kanske till och med bättre än innan!



- Kroppen som förändras lite här och var, men på tok för snabbt för att jag ska hinna med och verkligen förstå vad som händer. Jag har fått större vader, men smalare runt rygg/bröst. Så nu är min rosa fina sportbh som jag köpte för drygt 2 månader redan för stor och mina svarta tighta jeans sitter perfekt utom just vid vaderna. Haha, svårt är det ibland ;)

Pink love...

Jag glömde berätta för er att jag fyndade massa trevligt i söndags. Jag fick reda på av Josse att Stadium hade någon pågående kampanj under helgen. De har ju en 3-veckors grej nu, "Join the movemen", jag har dock inte haft tid att sätta mig in i det hela. I alla fall om man vid kassa sa just "join the movement" fick man 15% rabatt på ett helt köp av träningskläder och utrustning. Bra eller hur?
Jag har ju tänkt köpa ett set löparkläder/träningskläder och så har jag ju varit på jakt efter en Sportbh. Jättebra hjälp fick jag, har dock gått ned en storlek sedan jag köpte mina andra kläder tidigt i vintras. Kul på något sätt :) I varje fall så kostade allt jag köpte 1800 kr, men jag betalade typ 850 kr! Snacka om bra deal :)

Löparset från adidas, funktionslinne från Reebok, sportbh från casall


The first fall...

hej hej!
Nu ar jag tillbaks till staden igen. Det har varit avkopplande trots all göra med att ta hand om två tjejer samtidigt som mat ska lagas, diskas, städas, pluggas. Hur får unga föräldrar som pluggar ihop allt? I alla fall så var onsdagen verkligen inte min morgon. Tjafs med en liten tjej som tyckte att det var roligare att leka än att klä på sig. Efter många om och men var kläderna på och vi skulle ut med alla skolväskor, ryggsäckar och barnen skulle i bilen. På med bältet. Jag var sjukt stressad. Hade verkligen inte skor för värsta blixthalkan - det var liksom strålande sol och + 5 grader när jag lämnade staden. Whoop så damp jag ned innan jag hann sätta mig i bilen.Väl framme i skolan såg jag att jag blödde från knäet. Amen skitkul. På kvällen när jag kom hem såg tjejerna mitt uppsvullna knä som var alldeles blått och blodsprängt.
Alice: Amen Camme, hur kunde det bli så allvarligt? Det var ju inget stort fall...
Lovisa: Ja, du har stora blåmärken lite överallt.
- Ja, jag får sjukt lätt blåmärken, har tunn hud och enligt vissa är jag en porslinsdocka haha.

Ser inte så farligt ut på bilden, kändes desto mer kan jag lova. Detta togs 2 dagar efter fallet!


Into the wild...

Tjohej!
Ursäkta för den dåliga uppdateringen. Jag befinner mig på landet och leker supernanny. Passar systerdöttrarna medan syster & svåger är iväg på utbildning. Ska bo här tills på torsdag och då hoppas jag att det hinns tillbaka till Malmö i tid för ett boxpass. Det har inte alls varit för mycket träning senaste dagarna, då jag befinner mig alldels för långt från gymmet, så snacka om att jag är trött och sprallig. 

Jag vet att jag inte hunnit med veckans tummar, men ska lägga upp det så fort som möjligt. 
 


RSS 2.0