The Challenge - dag 4

Det var lite knepigt att uppdatera här igår kväll. Det blev inget särskilt mer än en lite powerwalk med min vän och granne Emy. Mysigt att ses över en promenad och snacka om allt mellan himmel & jord. Innan läggdags tog jag en liten cykeltur med två stora kassar med mat på hemvägen. fick cykla i snigelfart för att inte krossa äggen. Men det gick galant. Det är galet vilken träningsvärk jag fortfarande har i tricepsen. Har försökt träna bort den, men det går ju inte helt bra. Fast det gör ju inget. Lite muskelvärk har väl ingen dött av?


Tidig morgon...

Hej hopp!
Har ni haft en god natts sömn och kicktartat dagen med en brakarfrullis? Det har inte jag kan jag meddel. Har sovit fruktansvärt dåligt. Slog opp ögonen strax efter 4 imorse. Kunde inte somna om, så försökte plugga en stund. Men mitt sinne var helt för trött. jag blev hungrig så jag tog en macka. Men nu så. Nu är jag igång. Plugg & frukost bestående av fil & musli!

The challenge - dag 3

Idag har jag suttit och pluggat halva dagen. Jag är riktigt omotiverad och okoncentrerad. På kvällen gick jag en riktigt lång powerwalk med lite lätt jogging emmellanåt. Det var verkligen hur trevligt som helst. Jag mätte på ett ungefär på eniro och det verkar som att jag har gått ungefär 12 km. Känns ju inte alls så farligt måste jag säga. Jag har funderat på att gå från Lund till malmö, samt att cykla tillbaka. Det är nog ungefär dubbla sträckan jag gick idag. Kan vara skönt en varm vårdag. Nu ska jag pluga en timme till innan det är dags att krama kudden.

P.S det är jättekul att se att när jag inte är aktiv här så tittar ni inte in med lika jämna mellanrum. Nu när jag börjat blogga varje dag igen så har det bara ökat och blivit ett ganska jämnt flöde. Kul! Ni får jättegärna lämna avtryck

it's a bittersweet symphony...

Just nu är jag så mätt att jag nästan mår llite dåligt. Vad gör jag då om inte sköljer ned den underbara omeletten jag hade till en tidig lunch med cola zero & Anthon Bergs marsipanägg. Bara för att spä på mättnadskänslan lite liksom. Duktiga jag som inte super, inte käkar snacks och har varit duktig och ätit frullis är som bortblåst. Nä, nästa vecka när tentor och valborg är över ska jag ta tag i det. Jag tror att jag ska ta mig ett ägg till. De är så galet goda, den där lite bittra mandelsmaken blandat med mörk choklad och toppad med sött skal. Jag hittade en enda påse ligga bland solkrämerna och slog till. Har letat som en idiot efter dem under hela påskhelgen.


Bildens Webbplats: http://www.anthonberg.se


The challenge - dag 2

Idag har jag jobbat hela dagen. En vinglig cykeltur som tog mer på lårmusklerna än "sittande stolen". Eller det kändes så snarare. Träningsvärken i övre bröstmuskler och tricepsen har känts rejält. Så grymt härlig känsla! Nu kom jag just hem. Ska slänga i mig en banan och dricka massa vatten innan det är dags att hoppa på skjutsen till Gunnesbo för ett pass med beachhandboll!

Jag är så galet taggad nu... Jag ska vinna, jag ska vinna, jag ska vinna!

The challenge - dag 1

Idag började jag min utmaning. I'm back in the gym. Mina muskler är fruktansvärt möra och trötta i skrivande stund. Det blev ett riktigt bra pass med min vän K.P. Vi hade samma tanke båda två, bröst och triceps. Fast istället för att köra maskiner visade han mig några bra övningar med fria vikter, bänkpress osv. Jag känner på mig att jag kommer till att ha världens träningsvärk i tricepsen imorrn. Härligt! Maten har varit sådär idag. Blev konstiga mattider, så jag var galet hungrig när jag kom hem ikväll vid 11. Det var bara till att slänga i sig middag. Imorgon ska jag försöka skärpa mig och äta frukost. Var ett tag sedan jag åt frukost vid 7 på morgonen.

Just ja, jag måste bara berätta en jättetrevlig grej. Idag så tänkte jag att jag skulle småjogga mot träningen. Jag tänkte att var gång jag ska till träningen så ska jag försöka att jogga dit och se hur långt jag orkar innan jag får de där känningarna i foten/hälsenan. ca 2 km klarade jag idag fördelat på två "pass".

The challenge...

Hej Hopp!

Har ni sett att jag har en ny kategori? Inte? Men då ska jag berätta lite om den. Jo, under påskhelgen hade jag en väldans trevlig kväll med systrarna Olsson. Efter midnatt någon gång fortsatte jag & Storasyster Diana, medan lillasyster Helen var trött och hade brännafrossa. Vi kom då in på träning, skador, bmi, killar och annat trevligt. Hon avslöjade då att de två och en kompis Patrik hade antagit en utmaning. Att den som går ner minst i vikt procentenligt sett fram tills Dianas korsbandsoperation är i september får bjuda resterande på en hejdundrande middag. Den där utmaningen var jag inte sen med att hoppa på.

Så nu är jag på. Vi ska snart bestämma en definitiv invägningsdag för oss 4. Jag ska faktiskt försöka att dokumentera så gott det går. Allt från bilder, historier till invägningar, mätningar och annat. Om jag ska vara ärlig tror jag att jag är den som är mest taggad och kommer gå nuts.

Följer ni med mig genom hela resan? Detta är ett perfekt sista delmål. För mitt absoluta slutgiltiga mål vill jag ha nått innan jul 2011. Då har jag hållt på i ganska exakt 1 år med småpauser pga sjukdom och skador. Hejja på mig!


Veckans träning...

Vilken underbar påskvecka vi har haft. Sol varje dag. Nästan sommar. Jag gillar! Så därför har det blivit betydligt mer av det goda och inte träning inomhus. Men flera långa promenader i solen. Det är en hel del att stå i denna veckan, så jag ska försöka med så många pass det bara går...

 

Måndag: Styrketräning med K.P

 

Tisdag: Beachhandboll alt Box

 

Onsdag: Powerwalk alt Combat

 

Torsdag: lätt jogging/powerwalk

 

Fredag: Vila

 

Lördag: Gå runt i parken och dansa tills morgonen gryr

 

Söndag: Promenad

 

Jag hoppas på att jag lyckas gå ned 500 gram. Jag gick nämligen upp 400 gram den senaste veckan. Få verkligen ge järnet mån-tors.

 


Glad påsk...

Det är fantastiskt väder. Sommaren är på ingång! Just nu håller jag på att rota fram lite sommarplagg, för idag ska det solas. Gud jag längtar så efter en bikini. Jag har inte köpt en enda bikini på säkert  5 år. Nu när jag testade lite shorts å så inser jag hur mycket kläder jag lär behöva shoppa. Allt är ju nästan för stort. Nu ångrar jag att jag slängde en favvistopp från när jag var 18 år. Eller om jag har tur kanske jag behöll den.

Nä nu får jag göra mig i ordning, snart kommer finaste killkompisarna. K.P, J.O & Lille. Vi ska grilla, hänga å sola!
Helt fantastiskt. Jag tror att jag är kär i solen. Får jag det? Ja, men då säger vi det!

http://2.bp.blogspot.com/_Prm68ZaHbP8/S7Wsb_gvPpI/AAAAAAAAAis/D2nBp3Azmn0/s1600/glad+p%C3%A5sk.jpg

Bilden webbplats: villhaallt.blogspot.com

 


Seg kropp...

Det var fantastiskt kul med beachhandboll igår. Och det känns i kroppen idag. Bilder kommer när vår fotograf lägger ut! Idag blir det pluggdag.


The sun makes me shine...

Är det ok att vara så här lycklig? Livet är helt fantastiskt för tillfället. Foten känns ganska ok. Gårkvällens spontangrillning var ju hur trevig som helst. Vi spelade boule och när solen hade gått ned blev det påskmust, godis och brädspelet A ticket to ride Europe. Nu ska jag snabbt packa träningsväskan och byta om undertill så jag är redo för beachhandboll. Ska nämligen ner om stan å möta finaste Josse för att köa biljetter till Valborgskaoset i Lund.

Hörs ikväll!


Påsklov...

Åhej! Det spritter i hela min kropp. Så sjukt underbart väder så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Foten känns ganska så bra nu. Har faktiskt småjoggat lite senaste PW-rundor. Så jag har faktiskt inte varit på gymmet särskilt mycket senaste tiden. Men det gör inget så länge jag får röra på mig.

Imorrn blir det premiär för beachhandboll och jag längtar sååå. Ikväll blir det första grillningen för året 2011. Ska bli skitmysigt att sitta med fina vänner i vårsolen och äta en god bit mat. Nu ska jag kila iväg ut i solen och njuta! Ha en underbar dag ni med :)

Numbers...

Åhh vilket underbart väder. I LOVE IT. Vägde mig idag, mest för skojs skull. Har tappat några 100-gram snabbare än jag trodde. Beror nog till stor del på att jag inte tränat och ätit mindre. Bra eller dåligt lär jag upptäcka nästa vecka. Det är nämligen påsklov då och då har jag mer tid över till träning!



ok, det är llite dammigt och mina fötter ser knubbiga ut. Men det roliga är ju 77.7 och det vägde jag kl 11:11 idag.


I'm getting better...

Hejsan hej!
Nu har jag helt slutat med fotledsstrumpan när jag går här hemma. Känns ganska bra i foten och rehab har fungerat. Långa promenader har ökats till lite powerwalks. Vädret har tyvärr varit faslig, så har inte hunnit med något gympass ännu. Jag vill ju inte se ut som en dränkt åsna när jag kommer fram. dessutom är det inte så kul att dra på sig 3 lager kläder. Har mest tränat hemma men jag tror att det visar resultat det med. Kosten har varit helt ok. Visst blir man sockersugen eller känner för att tugga på något när man tentarpluggar, men något litet kex eller en chokladbit känns inte som att det är hela världen. Annars försöker jag faktiskt att äta frukt & bär istället.

Vet ni en ball grej förresten? Idag är det exakt 3 månader kvar till mitt stora äventyr. Plus att jag ska ha nått mitt stora delmål då. Ett mål som innebär en kropp i en bikini jag inte skulle skämts ihjäl över. Jag är en väldigt god bit på vägen men tycker för tillfället att jag tappar fett på tråkiga ställen som min rumpa. Och jag skulle gissa att jag är ungefär 5 kg ifrån. Det ska jag klara. 5 kg på 3 månader är piece of cake. I can do it I can do it, I can do it!

A lost memory...

Sitter mitt uppe i tentaplugg. Går framåt, så det är positivt tror jag. Kom att tänka på en sak, det här med musik är så stor del av mitt liv även om jag inte alls har samma intresse som innan med att vara sån där kulturnörd som hittade massa balla band. En låt kan ge en sånna där fina minnen eller ge en kicken som behövs inför löprundan. Kanske få igång en på partyhumör. Skulle nog tro att de flesta känner igen sig. Och det mest fantastiska är när man glömt bort en viss låt eller album och sen återupptäcker detta. Då är det extra lycka. Kanske får den där låten en helt ny mening...

I mina öron ljudar The xx fina musik. Som jag helt hade glömt bort. I love it.

Veckans träning...

Ny vecka och nya utmaningar. Jag kommer fortsätta med rehab och långa promenader. Ska försöka lägga in något roligt gympass och förhoppningsvis blir det beachhandboll på söndag. I veckan har jag mycket tentaplugg, men ska absolut ta mig all tid som finns för att försöka bibehålla någolunda kost & motion.

Måndag: Powerwalk

Tisdag: Box

Onsdag: Gym

Torsdag: Vila

Fredag: Combat om foten känns ok annars Gym

Lördag: Vila

Söndag: Beachhandboll om foten känns ok och vädret är bra


Veckans tummisar...

Den här veckan har det varit lika sådär med träning som föregående. Jag har kört mycket rehab för min fortfarande strulande fotled/hälsena. Men den känns betydligt bättre nu. Har gått över till min fotledsstrumpasak istället för värsta skyddet. Denna veckan har varit fylld av massa festligheter som såklart innebär en massa alkohol och gottis. Temat för veckans tummar är utmaningar.



- Självkänsla & motivation. Jag har aldrig någonsin kämpat så här mycket för att nå ett mål. Och det bästa är att det inte ens känns som att jag kämpar. Allt är ju så roligt och alla pusselbitar trillar på dess rätta plats perfekt, för att de är så lättillgängliga. Tack alla ni som ger mig så oerhört betydande komplimanger och peppar mig. Det är roligt att köpa kläder och klä upp sig igen. Jag börja sakta men säkert få upp en självkänsla som så länge varit försvunnen i havets botten. Och det ger mig en sådan morot och får mig mer och mer motiverad.



- För höga mål och dålig planering. Jag hoppas hela tiden på att min fot ska läka snabbt, när vila & rehab är bästa medicinen. Vilket innebär inte alls lika mycket pass & träningar som jag hade önskat. Jag vll se reultat alldeles för snabbt och är alldeles för ivrig med att komma igen. Bakläxa på det!


Camme goes Catwoman..

Åh herregud så roligt jag hade det i torsdags. Vilken fantstisk kväll som bar mig tillbaka till ett nostagiskt ögonblick. För lite mer än 2,5 år sedan flyttade jag för första gången in till mitt härliga Lund. Min fina vän J.O bjöd med mig på en sittning som han hade anordnat. I princip var alla utom jag ekonomer. Och det är just dessa finanspojkar jag liksom har knytit band med. Det blev en massa galenheter och tiden stannade liksom för ett ögonblick. Och vet ni vad? Jag kände mig så himla fin och snygg i min outfit. Och vilka fina komplimanger och kommentarer jag fick om min den. Ni förstår, jag har alltid varit sämst på att klä ut mig till alla dessa teman vi har haft på alla sittningar. Nu gick jag på stort och sminkade mig, lockade håret, tighta kläder och high heels.

Har inte fått alla bilder men här får ni några som beskriver något jätteoligt!


Catwoman & J. Bond


Halv gänget på förfesten. Blandat med hjältar & skurkar


Så här söt var jag precis innan jag skulle bege mig


Tonight's gonna be awesome...

Det var ungefär ett år sedan vi alla var samlade under samma tak och festade till långt in på natten. Då var det egettillverkat vin och en påskmiddag. Jag kan faktiskt inte minnas när vi sist alla var samlade och gick på sittning. det första året i Lund var vi bra flitiga. Nu ikväll ska vi åter på sittning. Med temat: Villains & Heroes - fri tolkning. Ska bli skitspännande. Jag ska vara Catwoman. Killarna vet inget. De vet bara att jag ska ha en lackig, tajt outfit. Stora lockar i håret, välsminkat ansikte och såklart klackar. Jag har haft en sån panik, men nu hittade jag hela outfiten. Hoppas att det blir lika bra. Ska försöka ta så många bilder som möjligt. Och vara med i så många som möjligt.
Hörs imorrn!

Just nu...

När man har en ledig tisdag och älskar matlagning och vill utvecklas, så läser man en massa olika mat- och bakbloggar. Kollar på matlagningsprogram osv. Heter man dessutom Camme så gör man vad man kan av det som finns i skafferiet.  Jag testar för första gången att baka Cupcakes, fast inte modifierad recept. får se hur de blir när de är klara. Det är 4 olika smaker, hallon, blåbär, vanilj och choklad.


en helt vanlig måndag...

Fast ändå inte. Det var en riktigt bra måndag. Jag hann med så himla mycket. Det var en del plugg. En hel del städa-tvätta-fixa i lägenheten. Sen skulle jag bege mig mot gymmet. Och det var rätt mycket folk. Jag brukar ju oftast träna rätt sent när jag bara ska ned till gymmet. Igår var jag där strax efter fem på eftermiddagen. Fullt ös. Sen var det att snabbt bege mig mot Restaurangen där vi skulle fira min kusin Jonte's 20-årsdag lite försenat. Han bor ju i Scotland och är hemma om på en kort visit då det är lov därborta. Efter middagen åkte killkusinerna Jonte & martin med sina respektive, Pooja & Emma samt Emmas bror hem till mig. Där hängde vi, snackade skit, spelade spel och åt alldeles för mycket godis. Men gott var det :)


Perfect matching...

Sjukt snygg outfit! Ballerinaskor, sportsockar, löpartights och trenchcoat. Och så den "lilla" väskan såklart. Ja min träningsväska gör verkligen outfiten. Hallå modebloggerskor, släng er i väggen! Här kommer Camme med nya trendsättningar :)



Nä, men ärligt?! Anledningen är att jag ska gå på restaurang direkt efter. Då får man ju vara lite uppiffad. Känns sådär med gympaskor till en trench. Hörs när vi hörs, nu kallar gymmet.

Veckans tummisar vecka 13...

Nu glömde jag helt bort vekans tummisar igår. Sorry! Under föregående veccka så hade jag en väldigt öm hälsena och fotled. En gammal skada som rivits upp. Jag gick ut helt för hårt efter min sjukdomsperiod. Som vanigt nästan. Vill för mycket helt enkelt, utan att kroppen riktigt hänger med.


- Eftersom jag hade fruktansvärt ont  början av veckan så har jag kört en hel del rehab och hemmaövningar. Samt aktiverat mig så gott jag kunnat genom att gå långa promenader. Strosat runt i Lund och upptäkt nya delar och smultronställen. Igår t.ex gick jag en omgång på nästan 3 timmar och sedan en kvällspromenad på dryga halvtimmen istället för att ta buss. Sparar pengar och får en hel dos av vardagsmotion.



- Den onda vänsterfoten. Med den så gick det inte alls bra med träning och kosten gick inte som jag hade  tänkt mig alls. Knopp och kropp stod helt still. Ny veka nya utmaningar!

Veckans träning...

Förra veckan var jag inte alltför flitig. Mest långa promenader. Men denna veckan ska jag försöka så gott det går, trots att det är många festligheter som står på schemat.

Måndag: Styrketräning

Tisdag: Box

Onsdag: Bodycombat

Torsdag: Dansa svansen av mig..??

Fredag: Vila

Lördag: Powerwalk

Söndag: Beachhandboll vid extremt bra väder annars långpromenad

Hoppas det håller lika bra som för två veckor sedan. Jag tänkte egentligen köra sockerfri vecka, men ska försöka så gott det går.

Fredagssyssla... Kan ni gissa vad jag pyss...

mms_img41606 (MMS)

Fredagssyssla... Kan ni gissa vad jag pysslar med så här dags en fredag som denna?


RSS 2.0