Vietnam - Dag 6

Opp i ottan. Faktiskt så tidigt att solen knappt gått upp. Idag skulle vi åka in till pappas hemby som låg ungefär 4 timmars bilväg från stan. Egentligen är det inte så himla långt, men trafiken är tjock och de kör som dårar här. Dessutom är vägarna rätt så dåliga, så det går inte att köra 110 direkt. När vi kom fram mottogs vi av min kusin som jag inte vet namnet på. Här kallar man oftast kusiner för syster eller bror följt av deras namn eller storleksordning. Dvs om de är äldre kallar man den för t.ex Stora syster 1, stora bror 2 osv. Vi skulle främst till byn för att titta runt lite hur det är i landsbygden, samt att besöka familjegraven. Gravstenarna är inte av minsta slaget här direkt. Det ser nästan ut som att kistan är klädd i kakel ovan mark, men det är visst bara så man gör här. I själva fallet ligger allt nedgrävt precis som i sverige. Det är också lite speciellt, i Sverige tänder vi kanske ett ljus eller lägger en blomma vid gravplatsen. Här tar man med sig pengar, kläder osv. gjort av papper som man bränner upp. Detta för att de tror att de döda kan få ett rikare liv i himmelriket med dessa saker. Man har även mat och tänder rökelsepinnar. Maten äts sedan gemensamt. Då det var fruktansvärt varmt denna dag åkte vi raka vägen hem istället för att stanna.

Väl tillbaka i Ho chi minh hinner vi göra oss i ordning innan vi plockas upp av min kusin Beau & fastrar. Det bär av till ännu ett stort shoppingcenter á la NK. Denna gång blir hela familjen bjudna på koreansk grillbuffé. Jättegott, dock var jag inte så himla hungrig denna dag. Man plockade på sig tallrikar av pinnfärsk fisk, skaldjur, kött. Vad du än kunde tänka dig, så fanns där. En stor efterrättsbuffé och massa annat gott fanns tillgängligt. Mycket gott!

Summa kardemumma: Idag var det galet varmt. Solen stekte på och det var inte den roligaste utflykten direkt. Dock var det intressant att besöka byn och höra lite om hur släktingar stupat under krigen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0