Festis Lördag...

Hej hopp!
Jag mår som en prinsessa, det trodde jag aldrig. I alla fall inte efter gårdagens bravader. Jag har ju haft en vit månad ganska exakt. Under ca 2,5 månaders tid har jag varit nykter på alla fester och middagar, förutom juldagen, nyårsafton och kanske någon enstaka gång då och då. Fast då har det mest bestått av ett glas vin eller två. Då jag i fredags trodde att jag skulle äta massa godis, pizza och annat onyttigt till handbollen, så var faktiskt mina planer på att vara nykter denna helg. Men jag har faktiskt knappt ätit något sådant alls. Trots att alla andra stoppade i sig, så var jag inte ett dugg sugen. Jag var småsugen på lakrits häromdagen och köpte med mig 2 hg lösgodis. Jag har säkert 1,5 hg kvar. Summa kardemumma: Jag är stolt över mig själv. Plus att jag i denna veckan har gått ned 500 gram och att jag kommer i en svart klänning som legat och skräpat i garderoben. Och att jag har en söt kavaj som nu nästan sitter lite lös än som ett korvskinn på mig. Det gillas. Jag firade detta med att åka till delphi och korrefest tillsammans med fina tjejer. Där stötte jag på hur många välkända ansikten som helst. Och gud så trevligt jag hade. Och vad drack jag? En liten shot minntu och mousserande. Förr var det inga problem att sätta i sig en eler två flaskor mousserande, men efter andra glaset gick det rätt upp i huvudet. Jag gillar det :)


En perfekt fredag...

Go morrn!
Jag har varit uppe ett tag nu, men det är lite mys att bara ligga kvar i sängen. Snart väntar jobb och det är vad jag ska sysselsätta mig med denna lördag. Ikväll möter jag upp mina bästa tjejer: Josse & Emy och vi ska dansa av oss lite.

Igår hade jag en hur underbar fredagskväll som helst. Den var så himla trevlig. Kollade på lite handboll i en fullsatt korridorskök på helsingkrona nation. Därefter blev det lite häng och snack med Helen, innan jag slutligen begav mig in mot stan för att möta upp en tjej. En tjej som föreslog middag och det var hur lättsamt som helst. Ja, supertrevligt hade jag. Och vet ni? Det kan vara min framtida roomie. Jag hade tänkt mig en kille egentligen, eller åtminstone en svensktalande person. Men det kändes rätt i magen. Och förnuftet säger att det kan fungera utmärkt. Och vad är då meningen med att dra ut på massa intervjuer och annonser?


Nytt i träningsgarderoben...

Blir ett litet snabbt inlägg här innan jag ska sticka iväg och träna lite. Direkt efter blir det snabbt upp till Helsingkrona där vi ska sitta ett gäng och hejja fram Svenska landslaget. Ska bli superkul faktiskt :)


Iaf, jag hittade inte mina favvostrumpor (tunna Nike löparstrumpor som är ankelhöga), då de endast säljs under sommarhalvåret. Hittade andra som säljaren rekommenderade. Det är Nike dri-fit, så ska nog bli perfa. Sedan hittade jag en himla söt träningsväska i perfekt storlek. Den kostade bara 99 kr, fick typ 200 kr i rabatt för att det var den sista. wihoo :)



Strumpor: Nike Fit Dry. 3 par för 149 Kr
Träningsväska Soc 99 kr. Den har ett sidofak med en liten miniventil, bra att sticka in skorna :)


Adrenalinkick!

Kom hem för en stund sen från mitt träningspass. Jag säger bara ADRENALIN - Javisst! Shit vilket underbart boxpass. Det gick sjukt bra. Jag blev ihopparad med en tjej som var minst lika taggad som jag. Hon kämpade och vi pushade varandra. Och Instruktören skrek HÅRDARE, snabbare, Kom Igen Då!! Och jag tog i allt vad jag kunde. Och han berömde. Mjölksyran riktigt brände, ådrorna pulsade, svetten lackade på pannan. Och som jag kämpade. Jag kämpade faktiskt så hårt på vissa övningar, där min partner ska pressa ned mina armar, så att jag kan träna triceps och axlar inte ens orkade med. Och då ska hon ha det lätta arbetet. Grymt eller hur? Detta är klart min favorit. Det absolut roligaste och bästa passet :)


Solig vinterdag...

Hur härligt väder är det inte idag? Riktig januaridag, solen lyser och himlen är blå. Då är sådär isigt på ytan. Hade det varit snö och massvis med berg så hade det varit en perfekt dag i backen minsann!

Annars då? För min del sitter jag inomhus med pappersarbeten och skolplanering. Får ta en sån dag ibland, så man får rätt på saker och ting. Det är mycket man ska tänka på med en flytt och skaffa en bostadskompis. Nä, nu tänkte jag göra ett ryck så jag hinner med en promenix innan jag ska in en sväng om Lund. Och ikväll, ja magen mår prima så det får bli ett Boxpass i Malmö.


Ovänskap...

Igår blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Ingen träning då min mage bestämde sig för att bli ovän med mig. Ja, men ska det vara på det viset så. Hmmpf! Jag kunde inte somna förrän sent in på natten, strax innan morgonen började gry. Så jag har faktiskt hoppat över mina föreläsningar idag och istället pluggat och fixat med saker. Bland annat så ska jag fika med en kille senare idag. En potentiell flatmate kanke? Får se :) Ska bli spännande i alla fall. Senare på kvällen så ska jag till min nya lägenhet och bestämma lite saker med de som bor där just nu!

Wish me good luck!


Slappetisdag...

Jag kände mig sjukt konstig idag. Trött och seg så det har inte blivit någon styrka idag. Istället ska jag köra mitt hemmaträningspass ikväll innan läggdags. Det har kommit efterfrågan om bilder. Jag vet, jag är rätt kass på att lägga opp bilder. Det beror ju på att jag inte har någon kamera. Men ni får ett smakprov på min goda lunch jag slängde ihop idag. Smakade betydligt bättre än vad det låter och ser ut kan jag lova ;)


Varmrökt lax med spenatsallad och mathavre och lite romsås. Det fanns inte så roliga grönsaker i disken igår kväll så jag tog lite fryst spenat och värmde, sedan blandade jag detta med lite lök, färsk champinjon och avocado. Sååå gott :)


Veckans träningsschema...

Denna veckan är det slutet av Handbolls-VM och det vill jag ju inte missa och så har jag en del i skolan. Det blir med andra ord inte lika mycket träning inplanerat, hinns det med mer så berättar jag givetvis det ;) Denna veckan ska jag fortsätta koncentrera mig på Combat och Box.

Måndag: Bodycombat®, Malmö

Tisdag: Styrketräning, Malmö

Onsdag: Bodycombat®, Malmö

Torsdag: Box, Malmö

Fredag: Bodycombat®, Lund

Lördag: Vila

Söndag: Powerwalk






Träning ger färdighet...

Tjohej!
Kom hem för någon timme sen från ett härligt bodycombatpass. Jag var faktiskt nära på att missa passet, för klantig som jag är glömde jag mitt gymkort hemma och fick rusa hem. Kom nätt och jämnt i tid. Herregud vad jag har haft en dålig måndag haha. Jag orkade hela plankan med lite fusk - körde lite på knäna. Men om man gör övningen på rätt sätt även om knäna är i så kan det kännas rejält ändå. Och visst tyckte jag att det var jobbigt :)

Nu har jag nyss kört lite magövningar här hemma. Jag ska bli starkare, det bara är så!


Bättre start på veckan...

Hej hej på er!
Hoppas att er måndagsmorgon började lite bättre än min. Jag sov grymt dåligt inatt. Vaknade rent yrvaken klockan 6 imorse och insåg att jag hade sovmorgon. Bra där Camme. Kunde knappast somna om förrän det var dags att åter stiga ur bädd. 30 min innan bussen skulle avgå kände jag att det var hur lugnt med tid som helst, jag hade ju förbrett matlåda igår kväll. En god bit vegetariskt lasagne och sallad väntade. Jag öppnar i kylen och kan verkligen inte hitta min söta lilla cerisa matlåda. Nä, för den ligger i diskmaskinen. Jag får då höra av brorsonen att hans syster käkade min lasagne till frukost. Amen VA?! Vem äter mat till frukost?? Det blev till att snabbt slänga ihop en matlåda som var sååå liten och näringsfattig. Jag hann inte få i mig någon frukost mer än trycka i mig en halv solrosmacka på vägen till bussen. Sedan fick jag springa mig andfådd för att hinna med anslutningsbussen till skolan och med näppa hann jag till föreläsningen i tid. Så klart blev det längst upp i salen på en halvsliten stol som tog sönder mina tjocka strumpebyxor. Amen tjena, skitbra start på veckan.

Nä nu har jag powernappat och ska kila iväg å träna. Hörs senare ikväll!


Cammes Coltingplättar

Jag har fått lite förfrågningar på coltingplättar, så tänkte att jag kunde skriva ut receptet här. Själv tycker jag att det är ett perfekt mellanmål eller kvällsmål efter träning. Innehåller mycket proteiner, lite fett och lite kolhydrater.

Jag vet inte den exakta sammansättningen av smeten, därför kallar jag dessa för Cammes coltingplättar. Jag tror att receptet är påhittat av Jonas Colting - Sveriges coolaste Triathlet enligt min mening, därav namnet på rätten.

Till ca 3 portioner behövs:
5 ägg
1 mosad banan
1,5 msk jordnötssmör
(1 dl mjölk eller grädde)

Blanda ihop allt till en smet, om man tycker att smeten blir för "geggig" så kan man tillsätta lite mjölk eller grädde. Hetta upp ett plättjärn och klicka i lite matfett. Jag brukar använda mig av Milda Culinesse Lätt. Grädda plättarna och servera med valfri fyllning.

Om man inte vill köpa färdigt jordnötssmör som innehåller massa tillsatser kan man lätt slänga ihop en egen. Jag rekommenderar naturella som är osaltade. Ta ca 1,5 dl jordnötter och mixa tills oljan i jordnötterna utsöndras och bilda en kräm. Ta upp och lägg över i en liten burk som är absolut ren & torr. Tillsätt lite salt och smaka av! Bör hålla i en vecka utan problem. Easy Peasy =)

Tips på fyllningar:
- hallonröra: mosa eller stöt frysta hallon lite lätt och blanda med kesella eller keso. (bra med proteiner)
- kanelslungade äpplen: blanda 1 msk farin med kanel i en liten bunke. Skiva ett litet äpple och blanda runt.
- färska bär och smält mörk choklad: ta bär eller frukt av tycke och lägg på, smält lite mörk choklad och ringla över. Gott istället för kaka eller gotte.
- mandelflisor med matyoghurt: ha i lite äkta vanilj i matyoghurt. Hacka mandlar mellangrovt. Ha i en klick av yoghurten och strö över mandel.

                                                      LYCKA TILL!


Veckans tummar...

Jag tänkte införa en ny grej, nämligen Veckans tummar! Varje söndag runt 15:00 (ska försöka iaf) tänkte jag publicera veckans tummar. Något som är bra och något som är dåligt som hänt under veckan. Temat kan variera, ni får helt enkelt kika in och se vad cammes tummar går :)



- Hårfön i omklädningsrummen. Hur ofta orkar man kånka med sig en fön till gymmet? För visst händer det att någon gång måste man duscha på plats och då är en för himla bra :)



- Folk som inte tar bort sitt hår från duschen. Vill du ta bort någon annans hår kanske? Bläää


I mina öron...

Jag är en sån person som bara måste ha musik för att kunna tagga till under träningen. Det varierar väldigt mycket vad för slags musik jag lyssnar på. Just nu blir jag riktigt taggad till den musik som körs under combatpassen.

- Truly, madly, deeply (styles & Breeze remix) - Casacada
- No easy way out - DJ fait
- Bak to innocence - Stephanie Smith
- Because the night -  Cascada
- Take a look around - Limp Bizkit
- See the light (Gammer remix) - Paradise
- Goin' out swingin' - Mötley crüe
- How do you do - Cascada
- Teenage dirthouse - Patric Mcfly Ft. Wheatus
- Shut up & Kiss me - Orianthi
- Contagious - Boys like girls



Bildens webbplats: http://cammeee.blogg.se/


Spontanshopping...

Ikväll innan jag & Josse skulle iväg på träning hann vi gå en snabb sväng om Intersport. Jag skulle kika om de hade någon bra sportbh. Det är ju ett ganska viktigt plagg när man tränar, något jag inte riktigt förstod förrän under senare år. Jag hittade dock inget av tycke, men hittade ett sött träningslinne. Endast 50 kronor kostade det. Mycket bra köp må jag säga. Jag har nästan bara svarta träningskläder, så lite trevligt med rosa inslag :)


Ett boxpass...

Shit vilken adrenalinkick jag fick idag. Inatt var jag lika pirrig som ett barn kvällen före sin födelsedag. exakt så mycket har jag sett fram emot kvällen boxpass. Jag verkligen älskar boxpassen. Man tränar igenom hela kroppen och stundtals så pressar man sig så hårt att det känns som att man dör när som. Eller, ja inte dö, men ni vet när det blir sådär jobbigt och mjölksyran bränner. Instruktören - Rickard, hade lagt upp passet så himla bra. Mjukstart så man får in tekniken och sen läggs det på övningar som kör igenom armar och axlar, benen får arbete och magen så klart. Jag tror att majoriteten om inte alla tyckte att magövningen var helt sjukt jobbig. I know I did och extra mycket med tanke på att träningsvärken om magen inte är helt borta ännu. Jag gör det inte lättare heller :)




Bildens webbplats: noema.bloggagratis.se


Sötmandlar...

Jag har ju som ni vet en coach online (Berg) som ger mig feedback och svarar på frågor. Under julen hade jag en annan coach (Sunnebris). Båda två har dock varit enade i en fråga. Och det är proteiner. Man ska äta mycket proteiner efter träning och man kan ladda upp med kolhydrater före. Det ska vara bra för fettförbränning och att kompensera den träning man utfört. Proteiner är ju byggstenar, så det verkar logiskt.

So far so good. Men mitt dilemma var hur jag lätt kunde ta med mig något i träningsväskan som höll hela dagen.  Naturella sötmandlar blev mitt svar. De innehåller mycket proteiner, men även mycket fett. Och jag vet inte om det var all förhoppning eller om min hjärna spelar mig ett spratt. Men en näve mandlar gjorde att jag inte blev sådär vrålhungrig som jag brukar bli efter ett långt träningspass. Så det kan jag absolut rekommendera. 200 gram mandlar kostar 25 kr och räcker ungefär till 5 nävar. Hur bra pris som helst om man jämför med proteinbars, proteindrinkar osv.


Bildens webbplats: syskonmat.blogg.se


Dubbelt träningspass...

Igår så tänkte jag egentligen testa på Latino Jam, som är en dansklass inspirerad av latinamerikanska moves. Istället hoppade jag på min träningskompis Josses tåg och körde Latino explosion. Jag var lite småskeptisk först, eftersom  jag testade på Afropowerdance precis innan jul och det var inte alls min grej. Men i mitten av passet kunde jag faktiskt tycka att det var rätt så roligt. Så jag kommer helt klart testa på det någon gång igen.

Direkt efter Latino explosion så var det på ett nytt Bodycombat® pass. Vi var endast tjejer och bra många färre än i måndags. Helt underbart. Jag svettades som aldrig förr och hade hur kul som helst. Jag kände dock fortfarande av träningsvärken i magen sedan måndagens träning, så jag orkade inte riktigt hela magstyrkan som avslutar BC-passet innan stretching. Mitt mål är att om två veckors tid så ska jag orka göra hela plankan, för det är den som jag tycker är jobbigast. Jag är en bra bit på vägen det är ungefär de sista 30-40 sek som jag inte orkar :)


Mysdag...

Jag kände mig lite för sliten för att orka med bodypump ikväll, så istället hanns det med fika med min höstadievän Carro och mys med hennes underbara son Robin.

Efter det så skulle jag och Husmus iväg till ishallen i Kirseberg för att hejja på MW & JP. De spelade nämligen hockey i korpenligan. Det var i princip bara vi två som frös rumpan av oss denna sena tisdagskväll. Vi kände oss som två hockeyfruar haha...


Träningsvärk...

Det känns rejält i magen att jag tränade igår. Eller rättare sagt, lite överallt. Men  mest i magen. Härligt! Även om Core är ett kort pass, så känns det rejält. Jag glömde dessutom bort att under styrkeövningarna på Bodycombatpassen så är det också magen man koncentrerar sig på. Så blev mycket mage igår.

Annars så tyckte jag att träningen igår gick väl. Lite för mycket folk för mitt tycke. Det är jobbigt att inte kunna ta ut rörelserna utan att tänka på att någon kanske får en fot på sig. Och när det är så många, så märks det att folk inte riktigt hänger med i hur rörelserna bör ser ut. Jag är ju själv lite osäker, fastän jag har kört BC flera gånger. Lite synd, för då får man inte ut maximala av sin träning. Vilket jag också märkte tydligt igår. Jag koncentrerade mycket på vilka rörelser som komma skall och då taggar jag liksom inte till sådär 200 %. 

Förresten var det mitt första Core pass, många övningar ska man spänna t.ex rygg eller mage och ha en viss hållning. Visst är det jobbigt iaf, men eftersom det var så mycket folk så kunde jag inte se mig själv i spegeln alls, vilket gjorde att jag säkert inte hade 100 % god hållning.

Hoppas att det blir lite mindre folk snart...


Veckans träningsschema...

Åhh, jag såg nyss att det är en massa nya klasser som börjar på gymmet. Eftersom mitt kort funkar på alla anläggningar brukar jag köra lite i Lund och lite i Malmö.

Så här ser planeringen ut för veckan, får se hur mycket jag hinner och orkar :)

Måndag: Core & Bodycombat®, Malmö

Tisdag: Bodypump®, Malmö

Onsdag: Latino Jam, Lund

Torsdag: Box, Malmö

Fredag: Bodycombat®, Lund

Lördag: Vila

Söndag: Handboll & Basket, Lund

Synd att man inte hade mer ork och tid. Jag vill ju testa på spinning, hinna med ett Indoor walk förbrännings pass och gärna få in lite vanlig styrketräning. Så mycket roligt, så lite tid :)

Ny termin...


Idag börjar en ny termin för de flesta, dock befinner sig en stor del på diverse skidresor. Det råder ju studentveckor i skidbackarna denna och nästa vecka. Jag börjar min termin på onsdag, kör lite hemmaplugg idag. Så sjukt härligt schema denna läsperiod. Jag kommer i princip vara "ledig från skolan" 2 dagar/vecka. Det väl säga ej schemalagd, men då kan jag sitta med eget plugg och det kommer vara grymt mycket. För av någon konstig anledning går nästan alla mina kurser måndagar och onsdagar. Allt är så sjukt pressat och jag kommer få sålla bort alla övningstllfällen och gå på föreläsningar istället. Övningstillfällena får jag ta igen på min lediga tid!

Nä, men detta kommer bli sjukt bra. Jag är taggad :)


En fullspäckad helg...

Oj va jag inte har hunnit med att blogga under helgen. Jag har inte riktigt haft tillgång till en dator och så har det varit lite ont om tid.

I lördags gick jag upp otroligt tidigt. Redan innan 7 slog jag upp ögonen. Det var hur härligt som helst att ligga och dra under vintertäcket och höra hur vinden susade utanför. Jag hann med ett styrkepass här hemma och sen bar det snabbt iväg mot jobb. Sjukt stressigt och jag hann inte äta mycket mer än en banan innan klockan helt plötsligt var 17:00. Men roligt var det. Kände mig som en duracellkanin. Synd nog fick jag ställa in middagen med systrarna O och förfest med hela tjejligan. Dock mötte jag upp hälften av tjejerna efter världens segaste kö på Malmö Nation. Himla roligt hade jag och inte en endaste droppe alkohol :)

Söndagen sov jag länge, vilket var välbehövligt. På eftermiddagen bjöd finaste Husmus med mig på bio. Det blev Harry Potter och dödsrelikerna del 1, dock har jag inte sett en endaste del innan, så jag förstod inte riktigt allt. Jag har funderat i flera år att jag borde läsa böckerna innan jag ser filmerna, men nu kan jag lika gärna bara köpa hem Harry potter boxen och se det :) Efter bion hanns det med en snabbrunda på entré & Hemköp innan jag åkte till Handbollsträningen i Lund. Efter träningen bastade vi i styrelsen. Hur underbart som helst.

Överraskningsmiddag #2

Hej hej i ottan. Hoppas att allt är toppen med er? Med mig är det bara bra, vaknade utvilad av mig själv strax innan 7, trots att jag la mig närmre 2 inatt. Knasigt det där.

Igår kväll så var jag på min andra överraskningsmiddag för veckan. Sötaste Hanna hade fyllt år under föregående helg och med detta tyckte Denise att vi skulle överraska Hanna med middag på deras favvorestaurang - Mikaí i Lund. Jag hade köpt med mig världens sötaste lilla blomma och en choklad följt av ett litet sött kort. Hennes riktiga gåva blir nämligen en Bubbelbrunch som jag bjuder på så fort jag har installerat mig i min nya lägenhet i mars.


Så här överraskad var födelsedagstjejen

Bild: Jag med min X10 mini.


Överraskningsmiddag...

Åh, va irriterande när jag suttit å knåpat ihop ett inlägg och bara ska lägga upp en bild. Då försvinner allt. Typiskt!

Igår var jag fullbokad hela dagen. Tidigt på förmiddagen begav jag mig för att passa söta Mormor, medan moster var iväg på en massa ärenden. Jag hann hem om för att fixa mig vardagsfin och packa ihop matkassen innan Husmus plockade upp mig och vi begav oss vidare mot henne. Vi skulle förbereda inför middagen som skulle hållas till vår fina MW's dag i ära. Han fyllde nämligen 25 hela år igår och vi fixade sådant som vi vet att han älskar. Jag stod för maten och Husmus för efterrätten. Åh, det hela var så himla roligt och timingen var perfekt. Han trodde nämligen att Husmus hade fixat till en supermiddag i hans ära och att det endast skulle vara de två. Jag smet ut minuten innan han kom, för att möta JP vid bussen. Och när han hade hoppat in i duschen smög jag och JP upp och satte oss i köket. MW kom sedan in i köket endast iklädd i ett rött badlakan och var helt inne med att spana in all mat. Så när han först upptäckte mig blev han lite chockad och två sekunder senare såg han JP och vi alla 4 skrattade glatt. Kul överraskning tyckte MW. Maten var gudomligt god och jag tror att han uppskattade att fira sin stora dag med sin flickvän, sin Bästa vän och sin bästa Tjejkompis.

                                              HIPP HURRA PÅ MW's 25-ÅRS DAG.


Bild: Camme med Xperia x10 mini, därav den dåliga bildkvaliten.


Att komma igång...

Idag har jag haft en vilodag och mest pluggat. Känner mig som en saccosäck och uppblåst i magen.

Men nu till något helt annat. Så här strax efter nyår så är det många som har avlagt löften om ett hälsosammare liv och att de ska börja att träna. De springer snabbt till närmsta gymmet och skaffar sig ett medlemskap. Gärna direkt därpå så börjas det att gå på varenda pass. Keso ska införskaffas för det är nyttigt. Och inget godis. Ingen Öl. Slut med söndagspizzan. Och så vidare. Någon som känner igen sig? Inget fel i detta, om man verkligen är motiverad. Nu har jag inga siffror på det, men att döma hur gymmen alltid ser ut nu så här års och jämfört med om två månader, så tror jag att en väldigt stor del av dessa nyårslöftesavläggare faktiskt tröttnar eller tappar motivationen och slutar och så småningom också återgår till sitt "vanliga jag".

Detta fenomen hör också till något som jag inte riktigt tror på. Jag tror att många går ut för hårt på allting och kanske researchar lite för lite och inte riktigt har klara och tydliga mål. Det är lite balansen som jag berättat om vid ett tidigare inlägg, att saker och ting inte får vara för svåra eller för jobbiga - då tappar man motivationen.

Så här kommer några snabba tips för att komma igång:

- Hitta ett gym som har pass som är anpassade för dig. Är det ett gym med massa muskelpumpare eller ett  varierat? Har de simhall eller bastu? Vad kostar det?

- Kanske har du en vän som tränar? Gå ihop med henne så kan ni tagga varann och ha roligt ihop!

- Vill du äta bättre? Börja med att testa en vecka utan godis och tappa sedan ner allt eftersom och lägg till nyttiga alternativ.

- Vilken musik blir du sådär glad och på partyhumör av, så att du bara vill dansa järnet? Ha de i lurarna så blir powerwalken definitivt roligare :)

Stort lycka till och hoppas att några av tipsen är till hjälp!


Bildens webbplats: kimmietiiger.blogspot.com


Haiyaah!

Jag var grymt trött igår efter gårkvällens träningspass, därav den dåliga uppdateringen. En liten incident inträffade sista kvarten - ett riktigt öronbedövande larm gick av och sedan började brandlarmet att plinga på. Det blev ett längre avbrott vilket resulterade i ett förlängt pass och jag var hemma alldeles försent.

Nåja, jag körde i alla fall ett BODYCOMBAT® pass. Jag har bara testat denna nya release som släpptes strax innan jul en endaste gång. Det var strax innan nyår när viruset grodde i mig, så jag var inte allt för pigg på det passet och det var mest som en dimma för mig. Igår däremot, gav jag järnet. Jag hade som sagt lite träningsvärk i överarmarna och lite i låren från föregående kvälls träning. Jag trodde att jag skulle vakna upp stelare än en pinne idag. Men det har gått bra. För jösses vad det var träning för rumpa/lår och inte minst överarmarna. Det var ett riktigt härligt pass och den vikarierande instruktören var ju hur grym som helst. Hon gick igenom grundligt hur övningar ska utövas och förklarade mycket under hela passets gång. Det saknar jag ibland på vissa pass, att de bara kör igenom trots att det finns ett antal som är rätt nya på det. Om man utövar på rätt sätt får man ut mer av övningarna samtidigt som skaderisken minskar.

För er som inte känner till BODYCOMBAT®, så är det ett förkoreograferat träningsprogram av Lesmills, som har tagit övningar insperade av olika typer av kampsporter. Jag kan rekommendera en grundkondis för att man ska orka ta ut sig lite extra för att få ut så mycket av träningen som möjligt. Och det positiva med denna typ av träningsform istället för t.ex Box är ju att man har sin spegelbild som motståndare. 


Bildens webbplats: shapemeup.se


Han är min i 3 veckor...

Åh vad jag älskar att gå in till min träningsprofil. Fick imorse ett mail av min coach. Nu har jag skickat iväg ett mail på svaren. Det är bland annat lite bakgrundsfakta om min kost, träning och min mål. Alltid lika kul! Nu sitter jag här hos min bror Hasse. Sitter barnvakt åt lille Oscar, som för tillfället sussar sött. Älskar den lilla grabben. Ska bara vara här till 17, så jag hinner med att plugga lite innan jag beger mig till träning ikväll. LOVE it! :)

Just det, igår kväll var jag å handlade massa gottigt. Imorse fick jag i mig lite frukost. Gudomligt gott! En leverpasstejmacka med smörgåsgurka.

Det känns förövrigt i överarmarna idag. Och även i låren. Jag bara älskar när man är sådär trött och mör efter ett träningspass. Så trots att jag inte kände att det var mitt bästa träningspass igår, så tog det tillräckligt för att jag ska känn av det idag :)


Nu kör vi!

Shit vilken underbar känsla det var att stiga innanför dörrarna på gymmet. Dock blev det ingen bodypump, utan ett riktigt "lyfta skrot" pass istället. Kände mig lite ur form och seg idag, kanske beror på den långdragna förkylningen? Jag körde i alla fall på lagom hårt. Svetten rann vid ett flertal tillfällen och armar och ben kändes lagom darriga och trötta efter träningen.

Jag är sån tävlingsmänniska. Stackars söta Josse som måste stå ut med mig som kämpar värsta för att hinna ikapp henne på både distans och kaloriförbränning på cykeln. Galen är hon den där Camme allt, visst Josse? Nä, men när jag väl bestämt mig för något så kör jag på. Och jag har ju bestämt mig för att bli mer vältränad och återta den där dödssnygga kroppen.

Förresten, minns ni förra inlägget? Ikväll när jag loggade in såg jag att jag hade fått ett mail. Snacka om att jag var pirrig. Antingen så innebar det ett blankt nej, eller att Berg tyckte att någon annan kanske skulle passa bättre. Eller så kunde det även innebära att han blir min coach i tre veckor. Ja, men så klart han blir. Nu är jag supertaggad. NU KÖR VI JÄRNET :)

Imorrn hoppas jag på att hinna med ett träningspass. Nu är det dags att nanna kudden.


Hoppas Hoppas...

Ok, nu ska ni få höra. Jag loggar in på på min träningsprofil. Hejsan hoppsan, en endaste ledig plats bland de 6-7 coacherna. Hos vem om inte självaste Berg. Coolt. Jag ville från början ha honom som coach då han verka vara den som har ungefär samma träningsupplägg som jag. Mycket idrott med andra ord! Men då det var Helt fullt så valde jag Anders istället och fick en plats där. Nu håller vi tummarna hårt för att Berg ska godkänna mig som kandidat. Sen väntar 3 balla veckor med en coach igen. Ahhh... hoppas hoppas! Det taggar en liksom sjukt mycket att ha en coach som ger en feedback och massa bra tips :)


Sådär som förr...

Hej hej mitt i natten.
Hoppas att ni har haft en bra helg. Min har till största del bestått av jobb. Så efter jobb på fredagen gjorde jag inget speciellt. Jag sparade energin till Lördagskvällen istället. Åhh, va jag mår himla bra med lördagar som denna. Efter jobb så svirade jag snabbt om till min favoritklänning för tillfället- en enkel svart klänning av märket Paris, kate and I. Sedan kom min bästisch Filip, Nike och Lasse förbi Mikaí. Jag hade fixat bord och bokat mat. Vi skulle ju fira Bästis som fyller vuxen på riktigt - nämligen 30 år. Känns helt galet att han är 30. Det var i varje fall väldigt trevligt med bara vi de närmsta. Blir minifira nu och till våren när Filip har flyttat till en större lägenhet så ska jag hjälpa honom att fixa till en Inflyttningsfest/födelsdagsfest. Det är han allt värd.

Efter den utsökta middagen begav vi oss vidare för att göra Lund tänkte vi. Men det var fruktansvärt dött överallt. Och till slut så hamnade vi på Min & Filips ställe - dit vi alltid går när vi ska fika eller ha reunion av något slag, nämligen Gräddhyllan. Ett jättemysigt fik egentligen, men serverar även öl och vin. Även vår vän Oskar slöt med vår lilla grupp. Det var så himla mysigt att bara snacka och utbyta fina nyheter. Dock stängde stället alldeles för tidigt så majoriteten begav sig hem. Jag fick skjuts in till Malmö och där slöt jag upp med världens finaste Husmus. Även sötaste A var nere på besök, så från att ha haft en lite grabbkväll blev det tjejmys på en bar vid Lilla torg. Sedan bestämde vi oss för att ändå dansa av oss lite, så det bar mot Etage.

Summa sumarum: en mycket trevlig Lördag. Dyr, men helt Loveli!


Ursäkta röran...

Då jag inte riktigt haft tid senste dagarna med att pilla med bloggen så ser den lite udda ut. Texten är något för stor och kompakt. Men det ska snart åtgärdas. Och på begäran av några läsare, så ska jag lägga in bilder. Håll ut. saker och ting trillar snart på sin rätta plats :)

Nu är det dags att nanna kudden. Helddag med jobb imorrn och sen på kvällen blir det att fira finaste Bästischs födelsedag.

Starten på ett hälsosammare liv...

Idag är det exakt 13 dagar sedan julafton infann sig. Jag firar inte dagen till ära på något särskilt sätt. Hostan sitter fortfarande i, men har förbättrats. Det är värst när hostattackerna kommer. Nog om det, nu har ni fått er dos av Cammes hosthistoria!

Nu till något helt annat. Några utanför bloggvärlden - det väl säga det verkliga livet, har undrat hur jag har lyckats gå ned i vikt under decembermånad. Och hur jag får motivationen att kvarstå trots avbrott i form av sjukdom, julfirande mm. Låt mig börja min historia. Jag har tränat så länge jag kan minnas. Ibland mer, ibland mindre. Dock har det ALLTID varit träningsform jag tycker är rolig. Jag tror inte på bantning eller soppkurer som ska ta dig till din drömkropp utan att träna. Jag är faktiskt väldigt emot allt som har med bantning att göra. Istället tror jag på att hitta sunda alternativ till ett hälsosammare liv.

Det första jag började med var att skaffa mig ett medlemskap hos Fitness24seven. Detta efter att ha gjort en ordentlig research om vad de erbjöd, tillgänglighet,kostnad osv. Under en veckas tid prövade jag på olika gruppträningspass och jag fastnade för ett fåtal jag tyckte var roliga. Sedan satte jag mig för att göra ett potentiellt veckoschema, detta för att jag fortfarande ville fortsätta att träna Handboll och basket om söndagar, men även då och då lira lite innebandy och fotboll (nej, jag tränar inte i lag. Dessa idrotter är ca 1 gång/veckan och mest på skoj = ett gäng studenter som vill röra på sig lite då och då.). Efter att ha utforskt gymmet satte jag igång med att sätta upp mina mål. Dels ett större mål som jag ska uppnå, men även delmål på vägen. Det är viktigt med mål för att inte tappa motivaion, men även för att få motivation till att fortsätta för att uppnå det stora målet. Det är upp till var och en att sätta mål som är realistiska, men inte för lätta. Är det för lätt så tappar man kämparandan, är det för svårt så ger man upp.

Mitt stora mål är att jag ska få en kroppsform som jag är nöjd med. Med detta alltså en lite mer vältränad kropp och kanske förlora lite vikt och gå ned en klädstorlek eller två. Framförallt är det att jag ska leva ett sundare liv med mindre stress och tänka mer på mig själv. Jag har alltid levt ett hetsigt liv och sover alldeles för lite och äter först när jag är vrålhungrig vilket ha inneburit mycket "slänger i mig något på vägen". För att uppnå detta krävs ju ett antal delmål, frukost har varit en viktig sådan. Jag har märkt på så kort tid att frukosten gör mig piggare och mer på hugget. Mitt andra mål har varit att sluta att dricka öl och cider samt att dra ned väsentligt på drinkar. Som student är detta är alldeles för ofta förekommande och det är egentligen bara onödigt, dyrt och ohälsosamt. Jag har bytt ut bubbelvatten med en citronskiva mot drinken och något glas vin då och då har ersatt öl och cider för det är godare och innehåller mindre kalorier. Det tredje delmålet har varit att hämta inspiration och motivation. Till detta har jag pratat med vänner för att få tips och trix - i detta fall var det min vän Gustav. Han gick med i en matsida som ger en recept och räknar antal kalorier man bör äta för att gå ned och hur du ska uppnå ditt mål. Med det som gruninspiration gav jag mig ut på cyberspacen och trillade snart in på Träningsprofilen. Främst för att de erbjöd en Coach online i tre veckor alldeles gratis. Min Coach gav mig många värdefulla tips och feedback som hjälpt mig upp på en grundplatå. Jag kan nu därefter fortsätta min resa till ett sundare liv.

Jag tror inte på några genvägar. Allt jag äter, äter jag för att det är gott. Jag går heller aldrig hungrig, utan har på senare tid påmint mig själv att äta innan jag blir sådär vrålhungrig. All träning i mitt liv är sådant som jag tycker är roligt. Jag längtar alltid till nästa träningspass. På så sätt byggs en sund tankegång kring kost och träning och då kommer motivationen automatiskt. Jag tror inte på några magiska genvägar, men jag tar inte heller bort allt det goda. Istället tänker jag positivt kring mat. Visst har jag bytt ut godiset mot mandel eller en bit mörk choklad, men likväl kan jag stoppa i mig lite godis en biokväll. Jag får inte ångest över detta, för att att jag tycker att det är ok. Jag tänker inte ta bort drinkar och gottis för resten av mitt liv. Det är helt ok att någon gång få dricka en god drink, det kanske tar lite längre tid i jämförelse om man hade tagit en soppkur. Men jag tror att i längden gör mitt sätt bättre för hälsan och motivationen.  

Följ min blogg med bloglovin

Host & Pust

Ok, nu börja det gå mig på nerverna. Denna envia jäkla hosta. Kan du vara så snäll och försvinna? Inte? Nä, men skit i det då. Jag börja bli supersprallig här nu va. Jag skulle vilja träna. Typ gå på ett jobbigt boxpass. Sådär jobbigt att mjölksyran tränger sig igenom. Sådär jobbigt att axlarna spänner något ofantligt. Men först: get rid of this awful cough!


Året 2010...

Så här några dagar inpå det nya året har jag fått fundera. Det här med nyårslöften är ju inte riktigt min grej, men jag brukar lova mig själv att försöka göra mitt yttersta för att uppnå ett mål. De senaste två åren har det varit att vara lite mer egoistisk och tänka lite mer på mig själv. En svårare utmaning än jag någonsin kunde ana. Jag är en liten bit på vägen och tack vare fina vänner som puschar mig på rätt riktning! I år har jag lovat mig själv att leva ett sundare liv, för både kropp och själ.

OK, vi tar det från början. 2010 har inte bjudit på något sådär extraordinärt direkt. Förutom att jag har påbörjat en hälsoresa. I denna nya blogg kommer jag att skriva en del om träning, kost och ett sundare liv. Lite motivation och vardagssörja kommer såklart att hitta in. Den stora anledningen är ju för att jag för snart en månad sen hittade in på en träningssida - Träningsprofilen. Där fanns en dagboksdel, ungefär som en blogg. Jag fick en personlig coach online där, som följde mig under tre veckors tid och gav mig värdefulla tips och feedback. Under tiden jag skrev där insåg jag att det är fantastiskt att kunna gå tillbaka och se vad jag har åtadkommit. Jag tar rätt och slätt min nyårssaga därifrån...

På ett helt år har jag lyckats skada mig några gånger. Dragit på mig för många förkylningar och infektioner. Och levt både för sunt och för osunt. För några veckor sedan hittade jag hit. Då hade jag nyss skaffat mig ett gymkort och satt min fot i gymmet - första gången på 1,5 år. Jag har inte riktigt haft tid eller motivation för att hitta en bra grund att påbörja min resa till en hälsosammare liv. Detta har varit helt över förväntan. Och min Coach jag fick här - vilka eldsjälar som kan pusha och guida en rätt. Helt gratis dessutom!

Jag har aldrig riktigt tänkt på det här med att gå ned i vikt, utan spegeln och kläder har varit den som berättat för mig. Sen att jag alltid haft lite dålig självuppfattning och snedvriden bild på hur JAG bör ser ut är en annan femma. Fast det är inte bara kroppssformen som är det väsentliga. Min stora wake-up call 2010 var när jag insåg hur trött, slut och tärd jag var i knopp & själ. Jag har jämnt för mycket bollar i luften, så att jag glömmer mig själv i mängden. Men sämre tid för att förändra mina matvanor fanns inte. Det var december, det var stressig tentaperiod, det innebar massa julfikor, julmiddagar och grejjor. Trots detta gjorde jag något som jag ALDRIG i min vildaste fantasi trodde att jag skulle lyckas med. Trots att jag inte är en jättegottegris vad gäller godis, så är det alltid frestande när askar av finchoklad och julgodis ligger framme. Det är gott med alla goda drinkar och fester med ens vänner.

Vågen visar nu på -3 kg på ca 5 veckor och jag har gått ned lite i omkrets runt ryggen där BH:n sitter, samt lite vid tricepsen. Det är svårt att se sånna små förändringar och först tror man bara att kläderna har blivit utstretchade i tvätten. Det viktiga för min del är inte hur mycket vågen visar, det är att få rutiner i min vardag som ger mig ett välmående liv. Jag tror att resten kommer av sig självt. Jag har trots allt en bra grund och har tränat så länge jag kan minnas. Det är svårare det där med maten och sömnen. Jag måste erkänna att med hälp av min coach så har jag tänkt mycket mer på vad jag äter och äter lite mer, men kanske oftare. Jag har trots detta gått ned i vikt. Så ett stort TACK till Anders!


Jag måste faktiskt snika in och berätta att jag faktiskt lyckades gå ned 4 kg i våras, men då jag ändrade om en del i min kost så sade min kropp också ifrån. Jag tappade helt enkelt motivationen då och var gång jag försökte, så var det alltid något som kom i vägen. Men som min coach sa: det gäller bara att resa sig gång efter gång efter gång. För motgångar kommer det alltid att finnas av!

 


Nytt år, ny blogg!

Hej hopp!
Jag såg just i statistiken att några faktiskt har hittat in hit till min nya blogg. Va roligt! Välkomna in hit, lämna gärna en kommentar så att jag vet vilka ni är :)

Ni får ursäkta att jag inte hunnit uppdatera så flitigt här. Jag lovar att jag ska vara bättre på den fronten. Det är ju bara så att jag har legat sjuk och så rinner tiden iväg alldeles fort när man har roligt. Så blir det ju när man ska hinna pressa in så många kompisdejter, kusindejter osv som möjligt när det är lov och de är hemma om.

Hur var ert nyårsfirande förresten? Min var helt underbar. Det var riktigt länge sen jag hade så här roligt på nyår, en nyårsafton som inte direkt var superplanerad. Killarna hade ingen koll någonstans. Jag hade koll på maten. Men va bra den  blev trots allt. Vi var 9 själar som samlades hos en gammal gymnasiekompis, Ibbe och avnjöt en underbar middag. Sedan joinade fler och fler och det blev dans, mys & prat till långt in på småtimmarna. Bilder kommer snart :)

På nyårsdagen hann jag precis hem om för att hoppa in i duschen och byta om. Sedan var det bara till att kila över till killkusinerna Martin & Jonte för att fira Martins födelsedag. Det var vi 5 kusiner, killarnas föräldrar, M's flickvän Emma och deras vän Raph som var i Sverige på besök över nyårshelgen. Det var hur mysigt som helst trots att alla var halvdöda. När tjejkusinerna och Emma begav sig hemmåt, stannade jag kvar hos killarna och vi spelade Riskkapitalist, ett riktigt kul brädspel som påminner lite om Finans. Klockan hann bli 2 på natten och jag damp i säng vid 3. Då hade jag varit uppe i nästan 2 dygn i sträck. Trött med andra ord!


01/01 kl: 01:01

Gott nytt år på er!

Hoppas att ert nyårsfirande var suveränt. Jag har fuskat lite och ställt in detta blogginlägg till just den här tiden och detta datumet, därav rubriken. Mest för att det är kul, men också för att sedan jag fick nys om att denna bloggadress var ledig, så snodde jag åt mig den och bestämde att en ny blogg skulle inta webben 1 januari 2011. Sagt och gjort!

Varmt välkomna till alla er som hittat hit, både gamla och nya läsare

// Camme


RSS 2.0